top of page
Läsarbrev

Hej,

 

Jag har precis swishat 200 kr för beställning av boken Budapest bortom turiststråken 4

 

Jag har de tidigare böckerna, vilket har gjort att vi har fått se mycket mer av Budapest än många andra. Budapest har blivit en favoritstad för oss. Tack!!

 

Med vänlig hälsning

 

Ingela Brandt

 

April 2019

---------------------------------------------------------------------

Hejsan Hasse! 

Nästan som att vi känner dig efter att ha hasat runt i Budapest med din bok i ryggsäcken igen.

Marknaden med mystiska saker som skulle ligga vid hållplatsen Hubay Jenö ter. Såg vi tyvärr inte röken av. Är den bara på helgen kanske?

Nåja, det var en trevlig tur ändå. 

 

Kerstin

 

Mars 2016

---------------------------------------------------------------------

 

 

Har återigen besökt Budapest och som alltid haft stor nytta av dina utmärkta böcker! Blir mer och mer betagen,ja rent av beroende av denna stad och vill genast tillbaka! Restaurengen du tipsar om strax brevid " turistsaluhallen" är en pärla!! Vill även tipsa om ett annat mysigt mathak på Nagymezö u. 12! Heter nåt med Ference Josef …!

 

Maria

 

Mars 2016

---------------------------------------------------------------------

 

Hej!

 

Vi hade en fin semester, bokade genom Wizz hotell och flyg, kostade drygt 6.000:- för båda, fem nätter med frukost på hotel Gellert!

Lite som att åka tillbaka i tiden, små affärer och gamla spårvagnar med enkel teknik. Och på konstmuseet var de fler vakter än besökare.

Vårt största nöje vara att bada, besökte Rudas på söndagen då det är tvåkönat och sedan Gellert och på tisdagen Széchenyi badet där vi stannade i 6 timmar....Trevlig spårvagnslinje dit, gammal och bara lite under marken. Rudas var nog favoriten.

Eftersom vi är vegetarianer hade vi kollat på happycow innan och hittat ett 40 tal restauranger med veg mat.

Hummus bar var ett trevligt ställe, åt på två olika.

Boken hade vi fin nytta av.

 

Mvh

Jan Hedberg

 

Dec 2015

--------------------------------------------------------------------

 

"Hej Hasse!

 

Vi lånade boken på biblioteket innan vi for till Budapest men insåg att vi inte hann med en bråkdel och att det hade varit kul att kunna skriva och stryka under i den. Vi hade en mycket trevlig resa! Som du kanske kan se på namnet så är min man född i Ungern ( men när han bodde där hade han knappt varit i B.) men nu har v i varit i Budapest många gånger. Den här gången fick vi se mycket nytt. Det är ett extra plus att ha sällskap med en som talar ungerska, gatorna och skyltarna får en annan dimension! 

MVH och God Jul

Ingrid"

 

Dec 2014

--------------------------------------------------------------------

Hej igen!

 

Jag kom hem från Budapest igår efter en mycket trevlig vecka där jag verkligen har varit runt i olika delar av stan.

 

Åkte bland annat den lite roliga järnvägen som finns uppe bland bergen på Buda-sidan, nära Köbufè. De välklädda barnen står i givakt när tåget kommer och verkar tycka att det är väldigt kul att får sköta diverse olika sysslor på järnvägen.

 

Undrar om man skulle kunna få svenska tonåringar och tycka sådan verksamhet är kul? Det känns som det finns lite annorlunda traditioner i Ungern. Det kan förstås hänga ihop med kriget och ockupationen.

 

Jag gjorde även ett besök på restaurang Barackos, uppe bland kullarna i ker. XI. Inte någon kulinarisk höjdare - jag var enda sittande middagsgästen (det var några som körde Take Away) så grytorna var väl inte riktigt uppvärmda.

 

Den restaurang som gjorde starkast intryck på mig det här besöket - då menar jag smakmässigt - var Vigado vid ker.1, Batthhyany ter. Väldigt bra mat och billigt.

 

Förresten, den lilla Summer Cukraszda (vid ker. VI, Lövölde ter.) var ju ett riktigt fynd. Lugnt, fint och välskött. Var där för första gången.

 

Hälsningar,

Olof

 

Juli 2014

---------------------------------------------------------

"Hej Hasse!

 

I förra veckan beställde jag en resa till Budapest. Samma dag gick jag till huvudbiblioteket i Halmstad för att hitta en trevlig reseguide. Till min stora glädje hittade jag din bok, som verkligen höjer förväntningarna inför resan. Det svåra blir väl bara att välja vad jag ska göra.

Det är nämligen första gången (4 resor tidigare), som jag ska resa dit själv. Tidigare resor har väl mest handlat om traditionellt turistande."

 

Ännu en gång vill jag uttrycka min glädje över att ha hittat din bok, som är helt i min smak!

 

Hälsningar

Robert 

 

Jan 2014

---------------------------------------------------------

"Hej! 

 

Fick nys om din bok! Det blev sträckläsning från pärm till pärm...helt i min smak! 

I mellandagarna ska jag till Budapest med hela familjen, fru och två tonåringar. Kanske får jag något intressant att skriva till dig efter resan? Innan jag läste din bok lekte jag lite med att skapa en Budapestkarta, kolla gärna in; (bra sätt att få kläm på hur allt hänger ihop). 

 

Vänliga hälsningar Svante"

Nov 2012

--------------------------------------------------------------------

"Hej Hasse!

 

Ytterligare en rapport från den fina staden Budapest:

 

Tack för tipset på en höjdarrestaurang - Szep Ilona Restaurant! Bra mat, nästan i klass med Kiskakukk....och inte alls dyr för sin höga kvalitet både på mat och service.

 

Idag har jag varit uppe och botaniserat runt Ujpest-Központ. Ätit lunch på Lacikonyha 105, helt suveränt, (men det visste jag ju redan för det hade ju du upplyst mig om...) och glass på Harangvirag Cukraszda. Många sorters glass och god glass - men ändå inte i klass med Cuki....

 

Hälsningar,

Olof

 

PS I morgon är det sista dan i Budapest för den här gången - då kan jag inte låta bli att åka och skyffla in stora mängder glass på Cuki Cukraszda....även om det är en förbaskat lång och tråkig bussresa dit är det värt varenda glasskula - om man får säga så. DS"

--------------------------------------------------------------------

"Hej igen Hasse!

 

Jag tror att detta var den femte gången jag var i Budapest och jag gjorde förstås ytterligare en del utflykter (förutom Herety Cukraszda) med hjälp av din utmärkta bok. Jag var bland annat på besök vid den fantastiska Cuki cukraszda. Det var ju faktiskt precis så som du beskriver det i din bok. Underbara bakverk (tror jag i alla fall - jag satsade hela utrymmet i magen på mängder av glass och kaffe...), en helt utomjordiskt god glass och ett kaffe som var en bakelse i sig! Och förstås himla trevliga personer som jobbade och ägde det hela.

 

Det är bara en sak jag undrar mycket över och det är hur i hela friden du kunde hitta Cuki cukraszda? Det ligger ju inte direkt centralt eller vid något annat sevärt utan som engelsmännen säger "in the middle of nowhere". 

 

Jag har två och en halv vecka semester kvar och funderar på att åka till Budapest en vecka till om det svenska vädret inte behagar bli bättre......

 

Hälsningar,

Olof"

--------------------------------------------------------------------

"Hej Hasse

 

Jag hittade din Budapestbok på bibblan och blev direkt förälskad! Härlig stil, rätt fokus, väldigt inspirerande! 

Ser så fram mot vår Budapestresa i vår! 

Tack för ett väldigt fint jobb!"

 

Hälsningar 

Michael i Lund

--------------------------------------------------------------------

 

"Hej Hasse

 

Det är ju en fantastisk bok du har skrivit. Du har undersökt varenda gränd och hus och hittat atmosfären bland folk och ting. Den kommer att bli vår bibel under vår vistelse i Budapest och det är tur att vi ska stanna i 6 – 7 månader för att hinna med att uppleva allt som du har skrivit om. 

 

Det är kul att samtidigt konstatera att du har samma ingångsvinkel till stadsupplevelser som vi. I städer där jag hellre besöker järnvägsstationen och insuper atmosfären och folklivet än att gå i en katedral och se på en madonna täckt av guld och där jag gärna trakterar den mat och dryck som bjuds av de lokala små matställena än de som rekommenderas av guider och andra sk. experter. Vi lyssnar hellre på livemusik i en liten källarlokal än på i den stora fina salongen. Vi gillar att cykla och motionera och samtidigt sitta på vårt stamlokus med en öl på kvällen. Vi gillar att bo bland lokalbefolkningen istället för bland turister, därför bor vi nu i centrala Malaga och inte i Marbella.

 

Och varför skriver jag allt detta till dig ????  Jo, för jag förstår att du är en man med värderingar och tankar som smälter in i min mentala miljö som om de vore mina egna. Du har kunskap om Budapest som ett hav där jag inte ens idag kan bidra med en droppe. Därför undrar jag lite ”försynt” om du skulle kunna ge mig lite tips i vilken eller vilka stadsdelar det är lämpligt att hyra en lägenhet under vår vistelse så att vi inte hamnar helt fel, utan kommer att gilla denna stad kanske inte lika mycket som du men nästan. Samtidigt lovar jag dig att efter avslutad vistelse ska vi kunna ge dig lite synpunkter och kanske någon kommentar eller ett litet bidrag med en matupplevelse eller liknande. 

Avslutningsvis undrar jag också hur det fungerar med internet i Budapest, hur lättillgängligt det är och hur kostsamt. Min fru är författare och jobbar med många skrivuppdrag, därför är det helt nödvändigt att vi har internet hemma. Vi är tacksamma för all information vi kan få av dig."

 

Bästa hälsningar

Lasse 

--------------------------------------------------------------------

 

"Hej Hasse!

Är nyss hemkommen från några underbara dagar i Budapest.

Vi hade med två guideböcker som resesällskap. Topp10 som blev liggande på hotellrummet och  "Budapest bortom turiststråken 3". Tack för denna fantastiska resehandbok.

Jag är säker på att vi fått med oss långt mer från Budapest än vi fått utan din bok. Vi hoppade ändå över de utflykter och guidade turer som researrangören anordnade.

Vi investerade raskt i ett tredagarskort till kollektivtrafiken och kastade oss ut i vimlet. 

Att få trängas tillsammans med bara ungrare på Fehérvári úti Vásáresarnoks andra våning och äta en mäktig lunch, kan man komma närmare än så?

Jag ska inte räkna upp allt vi varit med om tack vare din bok, du vet ju bäst själv. Ett matställe måste ändå få nämnas, Kiskakukk!!! Vi har både lunchat och ätit middag om kvällen där. Deras "Magyaros Gombaleves" skulle jag tagit med hem om det hade funkat! Rakt igenom på alla plan, inte bara Budapests bästa restaurang. Den kan konkurrera med allt annat jag ätit vid.

Jag vet inte om det är jag som fått med mig en bit av Budapest hem eller om en bit av mitt hjärta blivit kvar där. Jag vet att jag vill tillbaka och då har jag en given reseguide i mitt bagage.

Stort tack till dig som författat en sådan guldgruva!"

 

MVH

Bengt i Askim

 

Ps. Lunchstället Önkiszolgálo Aranytálca på Dohány u. vid Stora synagogan, verkar ha slagit igen. Ds

--------------------------------------------------------------------

 

"Hej Hasse!

Har med förtjusning läst din bok "Budapest bortom turiststråken". Vi cyklade från Wien till Budapest och hade några fina dagar i den Ungerska huvudstaden. Vi testade din favoritrestaurang Kiskakukk Etterem vid två tillfällen och blev inte besvikna.

Tack!" 

 

Håkan o Monica, Örebro

--------------------------------------------------------------------

 

"Hasse,

 

med din bok i handen blev helgen i Budapest mer än väl vad som förväntades.

 

Resan var en del av en middagskonversation med kollegor förra veckan och jag bifogar mitt mail till dessa herrar nedan.

 

Allt stämde i boken Budapest Bortom 2 utom köpcentret på Tbana3 ändstation. Man höll på att riva det. Nu har jag Budapest bortom 3 att ta mig an."

 

Utdrag ur bifogat mail:

"Jag vill som konsult och rådgivare dela med mig av min Kristiflygutflykt till Budpest. Jag åkte med Hasse Nyléns bok Budapest bortom turiststråken 2 i bakfickan. Har man samma sinnelag som Nylén var det en suverän tur.

 

Några ord på vägen. Vi bodde på Danobius Spa Helia. Ett bättre Scandic hotell typ. En 20 minuters promenad utefter Donau till centrum räcker sedan åker man Tbana med 72 timmars kort.

 

Inom bekvämt promenadavstånd (10 minuter) tre suveräna restauranter från Hasses bok på kroggatan Pozsonyit. Kiskakkuk, Bécsiszelet Vendéglö och Posonyi Kivendéglö. Ännu närmare Cukrászda Duna Park där man kan äta bakelser och glass en hel dag. På vägen från hotellet till Tbanan också Marsall Étterem på Dráva utca 12, som vanligt är det onödigt att äta på hotellet då det finns så goda källarsyltor två kvarter bort.

 

På en Tbanestation eller 15 minuter till fots når man saluhallen vid Lehel Ter med lunchsyltan Lehel Íze Étterem. Ät deras köttgryta. Ta en öl eller två om hörnet. Från saluhallen går också spårvagn 14 ut mot förorten. Gå av och fika på Vanilin. Strax därefter gör spårvägen en kraftig högersväng vid ett nedgånget stationshus med två ölschapp. Ta dessa på hemvägen. Titta på närbutiken i hörnet och ta en kort promenad i det trevliga egnahemsområdet. Ändstationen är ett mycket sevärt miljon programs bygge med ett levande centrum.

 

Tranportmuseet och framför allt Flygmuseet var mycket sevärt. På vägen därifrån passerade vi Pántlika Söröző, Városligeti körút eller mer korrekt, det gjorde vi inte, utan tog förfriskningar i denna kulturminnevärda kiosk.

 

Ett sista råd, titta på Hasses hemsida,

 

www.budapestbortom.se

 

köp hans bok och åk till Budapest några svala, tidiga höstdagar. Vi bokade Resefeber vilket blev bra med ordinarie flyg från Linköping. Understundom flyger också Wizzair från Nyköping."

 

 

Hälsningar Anders.

--------------------------------------------------------------------

"Hejsan. 

Jag och Martin är i Budapest och vi följer din boks förslag. Nu har vi betat av Lacikonyha 105 och Harangvirág, vi har visat boken och alla hälsar till dig! Nu ska vi till Lehel Piac. det är roligt att känna mig som en turist i min egen hemstad!"

 

Hälsningar Ildikó

--------------------------------------------------------------------

 

 

"Hej

Och tack för boken! Vi hade en hel del nytta av den när vi var där.

Bl a var guidningen från Fiskarbastionen ner till Batthyany perfekt. BadetSzechenyi var helt klart en upplevelse. Restaurangen Kiskakukk besökte vi två gånger - utmärkt mat. Café New York var helt klart klassen bättre än

Gerbeaud.

Vi bodde för övrigt på City Hotel Pilvax, Pilvax Köz 1-3, där vi betalade 664 Euro för två dubbelrum (4 pers) m frukost och fyra övernattningar. Det kändes rätt prisvärt, inte minst med tanke på läget. Ett par gånger åt vi också på en väldigt trevlig restaurant alldeles intill på Kamermayer ter.

Jag kan också rekommendera ett besök på den stora kyrkogården Kerepesi temetö - men jag antar att du har varit där.

Vi använde oss hela tiden av 72-timmarskortet för spårvagn, tunnelbana och buss och det fungerade ju briljant.

Ja, det var lite noteringar i kanten som tack för en utmärkt guidebok."

 

Med vänlig hälsning

Kjell 

--------------------------------------------------------------------

 

 

 

"Får jag ha B-p-boken ett tag till? Jag gick en tredjedels R.Wallenbergvandring i söndags o det var kanonintressant! Och hur gör jag för att få tag i nyaste upplagan, (Har jag redan frågat det...?) Vill hemskt gärna köpa ett eget ex. som jag kan tumma o misshandla som jag behagar...

 

Kommer herr Nyhlén hit i egen hög person så vill jag väldigt gärna träffa honom!"

 

Annette

--------------------------------------------------------------------

 

 

"Vi har haft mycket nytta och nöje av Din bok om Budapest. Vi har blivit förälskade i Budapest och har varit där 5 gånger under senaste året. Man lär sig något nytt varje gång.

Vi har redan bokat två resor till Bpest i vår. Vi flyger med Malev den ena gången och för första gången med Wizzair den andra gången. Man kan flyga ganska billigt från Göteborg (City airport Säve) med wizzair, 199 kr per väg och person. Vi har redan bokat hotel (Hotel Thomas på Liliom utca) för dessa två resor men vi planerar en resa i augusti och då skulle vi gärna pröva att bo i lägenhet. Vi tar gärna emot tips på en billig och bra lägenhet i centrum.

Upplägget av Din bok passar oss perfekt. Vi vill helst besöka marknader, billigare matställen och ta långa promenader i Bpest med omgivningar, just exakt vad Du beskriver i boken. Intressant är också att läsa om Wallenberg, upproret 1956 och judarnas öden m.m. Lokaltrafiken i Bpest fungerar suveränt. Det är lätt att ta sig fram med metro, spårvagn eller buss. Ett annat plus för oss är att alla EU-pensionärer åker gratis med BKV (det visste du väl?).De fina restauranterna, fullproppade med turister undviker vi.

Vi ser fram mot den tredje budapestboken." 

 

Med vänlig hälsning

Britt-Marie och Pekka

 

--------------------------------------------------------------------

Hej,

 

Jag har precis swishat 200 kr för beställning av boken Budapest bortom turiststråken 4

 

Jag har de tidigare böckerna, vilket har gjort att vi har fått se mycket mer av Budapest än många andra. Budapest har blivit en favoritstad för oss. Tack!!

 

Med vänlig hälsning

 

Ingela Brandt

 

April 2019

---------------------------------------------------------------------

Hejsan Hasse! 

Nästan som att vi känner dig efter att ha hasat runt i Budapest med din bok i ryggsäcken igen.

Marknaden med mystiska saker som skulle ligga vid hållplatsen Hubay Jenö ter. Såg vi tyvärr inte röken av. Är den bara på helgen kanske?

Nåja, det var en trevlig tur ändå. 

 

Kerstin

 

Mars 2016

---------------------------------------------------------------------

 

 

Har återigen besökt Budapest och som alltid haft stor nytta av dina utmärkta böcker! Blir mer och mer betagen,ja rent av beroende av denna stad och vill genast tillbaka! Restaurengen du tipsar om strax brevid " turistsaluhallen" är en pärla!! Vill även tipsa om ett annat mysigt mathak på Nagymezö u. 12! Heter nåt med Ference Josef …!

 

Maria

 

Mars 2016

---------------------------------------------------------------------

 

Hej!

 

Vi hade en fin semester, bokade genom Wizz hotell och flyg, kostade drygt 6.000:- för båda, fem nätter med frukost på hotel Gellert!

Lite som att åka tillbaka i tiden, små affärer och gamla spårvagnar med enkel teknik. Och på konstmuseet var de fler vakter än besökare.

Vårt största nöje vara att bada, besökte Rudas på söndagen då det är tvåkönat och sedan Gellert och på tisdagen Széchenyi badet där vi stannade i 6 timmar....Trevlig spårvagnslinje dit, gammal och bara lite under marken. Rudas var nog favoriten.

Eftersom vi är vegetarianer hade vi kollat på happycow innan och hittat ett 40 tal restauranger med veg mat.

Hummus bar var ett trevligt ställe, åt på två olika.

Boken hade vi fin nytta av.

 

Mvh

Jan Hedberg

 

Dec 2015

--------------------------------------------------------------------

 

"Hej Hasse!

 

Vi lånade boken på biblioteket innan vi for till Budapest men insåg att vi inte hann med en bråkdel och att det hade varit kul att kunna skriva och stryka under i den. Vi hade en mycket trevlig resa! Som du kanske kan se på namnet så är min man född i Ungern ( men när han bodde där hade han knappt varit i B.) men nu har v i varit i Budapest många gånger. Den här gången fick vi se mycket nytt. Det är ett extra plus att ha sällskap med en som talar ungerska, gatorna och skyltarna får en annan dimension! 

MVH och God Jul

Ingrid"

 

Dec 2014

--------------------------------------------------------------------

Hej igen!

 

Jag kom hem från Budapest igår efter en mycket trevlig vecka där jag verkligen har varit runt i olika delar av stan.

 

Åkte bland annat den lite roliga järnvägen som finns uppe bland bergen på Buda-sidan, nära Köbufè. De välklädda barnen står i givakt när tåget kommer och verkar tycka att det är väldigt kul att får sköta diverse olika sysslor på järnvägen.

 

Undrar om man skulle kunna få svenska tonåringar och tycka sådan verksamhet är kul? Det känns som det finns lite annorlunda traditioner i Ungern. Det kan förstås hänga ihop med kriget och ockupationen.

 

Jag gjorde även ett besök på restaurang Barackos, uppe bland kullarna i ker. XI. Inte någon kulinarisk höjdare - jag var enda sittande middagsgästen (det var några som körde Take Away) så grytorna var väl inte riktigt uppvärmda.

 

Den restaurang som gjorde starkast intryck på mig det här besöket - då menar jag smakmässigt - var Vigado vid ker.1, Batthhyany ter. Väldigt bra mat och billigt.

 

Förresten, den lilla Summer Cukraszda (vid ker. VI, Lövölde ter.) var ju ett riktigt fynd. Lugnt, fint och välskött. Var där för första gången.

 

Hälsningar,

Olof

 

Juli 2014

---------------------------------------------------------

"Hej Hasse!

 

I förra veckan beställde jag en resa till Budapest. Samma dag gick jag till huvudbiblioteket i Halmstad för att hitta en trevlig reseguide. Till min stora glädje hittade jag din bok, som verkligen höjer förväntningarna inför resan. Det svåra blir väl bara att välja vad jag ska göra.

Det är nämligen första gången (4 resor tidigare), som jag ska resa dit själv. Tidigare resor har väl mest handlat om traditionellt turistande."

 

Ännu en gång vill jag uttrycka min glädje över att ha hittat din bok, som är helt i min smak!

 

Hälsningar

Robert 

 

Jan 2014

---------------------------------------------------------

"Hej! 

 

Fick nys om din bok! Det blev sträckläsning från pärm till pärm...helt i min smak! 

I mellandagarna ska jag till Budapest med hela familjen, fru och två tonåringar. Kanske får jag något intressant att skriva till dig efter resan? Innan jag läste din bok lekte jag lite med att skapa en Budapestkarta, kolla gärna in; (bra sätt att få kläm på hur allt hänger ihop). 

 

Vänliga hälsningar Svante"

Nov 2012

--------------------------------------------------------------------

"Hej Hasse!

 

Ytterligare en rapport från den fina staden Budapest:

 

Tack för tipset på en höjdarrestaurang - Szep Ilona Restaurant! Bra mat, nästan i klass med Kiskakukk....och inte alls dyr för sin höga kvalitet både på mat och service.

 

Idag har jag varit uppe och botaniserat runt Ujpest-Központ. Ätit lunch på Lacikonyha 105, helt suveränt, (men det visste jag ju redan för det hade ju du upplyst mig om...) och glass på Harangvirag Cukraszda. Många sorters glass och god glass - men ändå inte i klass med Cuki....

 

Hälsningar,

Olof

 

PS I morgon är det sista dan i Budapest för den här gången - då kan jag inte låta bli att åka och skyffla in stora mängder glass på Cuki Cukraszda....även om det är en förbaskat lång och tråkig bussresa dit är det värt varenda glasskula - om man får säga så. DS"

--------------------------------------------------------------------

"Hej igen Hasse!

 

Jag tror att detta var den femte gången jag var i Budapest och jag gjorde förstås ytterligare en del utflykter (förutom Herety Cukraszda) med hjälp av din utmärkta bok. Jag var bland annat på besök vid den fantastiska Cuki cukraszda. Det var ju faktiskt precis så som du beskriver det i din bok. Underbara bakverk (tror jag i alla fall - jag satsade hela utrymmet i magen på mängder av glass och kaffe...), en helt utomjordiskt god glass och ett kaffe som var en bakelse i sig! Och förstås himla trevliga personer som jobbade och ägde det hela.

 

Det är bara en sak jag undrar mycket över och det är hur i hela friden du kunde hitta Cuki cukraszda? Det ligger ju inte direkt centralt eller vid något annat sevärt utan som engelsmännen säger "in the middle of nowhere". 

 

Jag har två och en halv vecka semester kvar och funderar på att åka till Budapest en vecka till om det svenska vädret inte behagar bli bättre......

 

Hälsningar,

Olof"

--------------------------------------------------------------------

"Hej Hasse

 

Jag hittade din Budapestbok på bibblan och blev direkt förälskad! Härlig stil, rätt fokus, väldigt inspirerande! 

Ser så fram mot vår Budapestresa i vår! 

Tack för ett väldigt fint jobb!"

 

Hälsningar 

Michael i Lund

--------------------------------------------------------------------

 

"Hej Hasse

 

Det är ju en fantastisk bok du har skrivit. Du har undersökt varenda gränd och hus och hittat atmosfären bland folk och ting. Den kommer att bli vår bibel under vår vistelse i Budapest och det är tur att vi ska stanna i 6 – 7 månader för att hinna med att uppleva allt som du har skrivit om. 

 

Det är kul att samtidigt konstatera att du har samma ingångsvinkel till stadsupplevelser som vi. I städer där jag hellre besöker järnvägsstationen och insuper atmosfären och folklivet än att gå i en katedral och se på en madonna täckt av guld och där jag gärna trakterar den mat och dryck som bjuds av de lokala små matställena än de som rekommenderas av guider och andra sk. experter. Vi lyssnar hellre på livemusik i en liten källarlokal än på i den stora fina salongen. Vi gillar att cykla och motionera och samtidigt sitta på vårt stamlokus med en öl på kvällen. Vi gillar att bo bland lokalbefolkningen istället för bland turister, därför bor vi nu i centrala Malaga och inte i Marbella.

 

Och varför skriver jag allt detta till dig ????  Jo, för jag förstår att du är en man med värderingar och tankar som smälter in i min mentala miljö som om de vore mina egna. Du har kunskap om Budapest som ett hav där jag inte ens idag kan bidra med en droppe. Därför undrar jag lite ”försynt” om du skulle kunna ge mig lite tips i vilken eller vilka stadsdelar det är lämpligt att hyra en lägenhet under vår vistelse så att vi inte hamnar helt fel, utan kommer att gilla denna stad kanske inte lika mycket som du men nästan. Samtidigt lovar jag dig att efter avslutad vistelse ska vi kunna ge dig lite synpunkter och kanske någon kommentar eller ett litet bidrag med en matupplevelse eller liknande. 

Avslutningsvis undrar jag också hur det fungerar med internet i Budapest, hur lättillgängligt det är och hur kostsamt. Min fru är författare och jobbar med många skrivuppdrag, därför är det helt nödvändigt att vi har internet hemma. Vi är tacksamma för all information vi kan få av dig."

 

Bästa hälsningar

Lasse 

--------------------------------------------------------------------

 

"Hej Hasse!

Är nyss hemkommen från några underbara dagar i Budapest.

Vi hade med två guideböcker som resesällskap. Topp10 som blev liggande på hotellrummet och  "Budapest bortom turiststråken 3". Tack för denna fantastiska resehandbok.

Jag är säker på att vi fått med oss långt mer från Budapest än vi fått utan din bok. Vi hoppade ändå över de utflykter och guidade turer som researrangören anordnade.

Vi investerade raskt i ett tredagarskort till kollektivtrafiken och kastade oss ut i vimlet. 

Att få trängas tillsammans med bara ungrare på Fehérvári úti Vásáresarnoks andra våning och äta en mäktig lunch, kan man komma närmare än så?

Jag ska inte räkna upp allt vi varit med om tack vare din bok, du vet ju bäst själv. Ett matställe måste ändå få nämnas, Kiskakukk!!! Vi har både lunchat och ätit middag om kvällen där. Deras "Magyaros Gombaleves" skulle jag tagit med hem om det hade funkat! Rakt igenom på alla plan, inte bara Budapests bästa restaurang. Den kan konkurrera med allt annat jag ätit vid.

Jag vet inte om det är jag som fått med mig en bit av Budapest hem eller om en bit av mitt hjärta blivit kvar där. Jag vet att jag vill tillbaka och då har jag en given reseguide i mitt bagage.

Stort tack till dig som författat en sådan guldgruva!"

 

MVH

Bengt i Askim

 

Ps. Lunchstället Önkiszolgálo Aranytálca på Dohány u. vid Stora synagogan, verkar ha slagit igen. Ds

--------------------------------------------------------------------

 

"Hej Hasse!

Har med förtjusning läst din bok "Budapest bortom turiststråken". Vi cyklade från Wien till Budapest och hade några fina dagar i den Ungerska huvudstaden. Vi testade din favoritrestaurang Kiskakukk Etterem vid två tillfällen och blev inte besvikna.

Tack!" 

 

Håkan o Monica, Örebro

--------------------------------------------------------------------

 

"Hasse,

 

med din bok i handen blev helgen i Budapest mer än väl vad som förväntades.

 

Resan var en del av en middagskonversation med kollegor förra veckan och jag bifogar mitt mail till dessa herrar nedan.

 

Allt stämde i boken Budapest Bortom 2 utom köpcentret på Tbana3 ändstation. Man höll på att riva det. Nu har jag Budapest bortom 3 att ta mig an."

 

Utdrag ur bifogat mail:

"Jag vill som konsult och rådgivare dela med mig av min Kristiflygutflykt till Budpest. Jag åkte med Hasse Nyléns bok Budapest bortom turiststråken 2 i bakfickan. Har man samma sinnelag som Nylén var det en suverän tur.

 

Några ord på vägen. Vi bodde på Danobius Spa Helia. Ett bättre Scandic hotell typ. En 20 minuters promenad utefter Donau till centrum räcker sedan åker man Tbana med 72 timmars kort.

 

Inom bekvämt promenadavstånd (10 minuter) tre suveräna restauranter från Hasses bok på kroggatan Pozsonyit. Kiskakkuk, Bécsiszelet Vendéglö och Posonyi Kivendéglö. Ännu närmare Cukrászda Duna Park där man kan äta bakelser och glass en hel dag. På vägen från hotellet till Tbanan också Marsall Étterem på Dráva utca 12, som vanligt är det onödigt att äta på hotellet då det finns så goda källarsyltor två kvarter bort.

 

På en Tbanestation eller 15 minuter till fots når man saluhallen vid Lehel Ter med lunchsyltan Lehel Íze Étterem. Ät deras köttgryta. Ta en öl eller två om hörnet. Från saluhallen går också spårvagn 14 ut mot förorten. Gå av och fika på Vanilin. Strax därefter gör spårvägen en kraftig högersväng vid ett nedgånget stationshus med två ölschapp. Ta dessa på hemvägen. Titta på närbutiken i hörnet och ta en kort promenad i det trevliga egnahemsområdet. Ändstationen är ett mycket sevärt miljon programs bygge med ett levande centrum.

 

Tranportmuseet och framför allt Flygmuseet var mycket sevärt. På vägen därifrån passerade vi Pántlika Söröző, Városligeti körút eller mer korrekt, det gjorde vi inte, utan tog förfriskningar i denna kulturminnevärda kiosk.

 

Ett sista råd, titta på Hasses hemsida,

 

www.budapestbortom.se

 

köp hans bok och åk till Budapest några svala, tidiga höstdagar. Vi bokade Resefeber vilket blev bra med ordinarie flyg från Linköping. Understundom flyger också Wizzair från Nyköping."

 

 

Hälsningar Anders.

--------------------------------------------------------------------

"Hejsan. 

Jag och Martin är i Budapest och vi följer din boks förslag. Nu har vi betat av Lacikonyha 105 och Harangvirág, vi har visat boken och alla hälsar till dig! Nu ska vi till Lehel Piac. det är roligt att känna mig som en turist i min egen hemstad!"

 

Hälsningar Ildikó

--------------------------------------------------------------------

 

 

"Hej

Och tack för boken! Vi hade en hel del nytta av den när vi var där.

Bl a var guidningen från Fiskarbastionen ner till Batthyany perfekt. BadetSzechenyi var helt klart en upplevelse. Restaurangen Kiskakukk besökte vi två gånger - utmärkt mat. Café New York var helt klart klassen bättre än

Gerbeaud.

Vi bodde för övrigt på City Hotel Pilvax, Pilvax Köz 1-3, där vi betalade 664 Euro för två dubbelrum (4 pers) m frukost och fyra övernattningar. Det kändes rätt prisvärt, inte minst med tanke på läget. Ett par gånger åt vi också på en väldigt trevlig restaurant alldeles intill på Kamermayer ter.

Jag kan också rekommendera ett besök på den stora kyrkogården Kerepesi temetö - men jag antar att du har varit där.

Vi använde oss hela tiden av 72-timmarskortet för spårvagn, tunnelbana och buss och det fungerade ju briljant.

Ja, det var lite noteringar i kanten som tack för en utmärkt guidebok."

 

Med vänlig hälsning

Kjell 

--------------------------------------------------------------------

 

 

 

"Får jag ha B-p-boken ett tag till? Jag gick en tredjedels R.Wallenbergvandring i söndags o det var kanonintressant! Och hur gör jag för att få tag i nyaste upplagan, (Har jag redan frågat det...?) Vill hemskt gärna köpa ett eget ex. som jag kan tumma o misshandla som jag behagar...

 

Kommer herr Nyhlén hit i egen hög person så vill jag väldigt gärna träffa honom!"

 

Annette

--------------------------------------------------------------------

 

 

"Vi har haft mycket nytta och nöje av Din bok om Budapest. Vi har blivit förälskade i Budapest och har varit där 5 gånger under senaste året. Man lär sig något nytt varje gång.

Vi har redan bokat två resor till Bpest i vår. Vi flyger med Malev den ena gången och för första gången med Wizzair den andra gången. Man kan flyga ganska billigt från Göteborg (City airport Säve) med wizzair, 199 kr per väg och person. Vi har redan bokat hotel (Hotel Thomas på Liliom utca) för dessa två resor men vi planerar en resa i augusti och då skulle vi gärna pröva att bo i lägenhet. Vi tar gärna emot tips på en billig och bra lägenhet i centrum.

Upplägget av Din bok passar oss perfekt. Vi vill helst besöka marknader, billigare matställen och ta långa promenader i Bpest med omgivningar, just exakt vad Du beskriver i boken. Intressant är också att läsa om Wallenberg, upproret 1956 och judarnas öden m.m. Lokaltrafiken i Bpest fungerar suveränt. Det är lätt att ta sig fram med metro, spårvagn eller buss. Ett annat plus för oss är att alla EU-pensionärer åker gratis med BKV (det visste du väl?).De fina restauranterna, fullproppade med turister undviker vi.

Vi ser fram mot den tredje budapestboken." 

 

Med vänlig hälsning

Britt-Marie och Pekka

 

--------------------------------------------------------------------

bottom of page